varför är massage bra?

Varför är massage så bra för dig och din kropp?

massages

 

  • Ökar kroppens allmänna välbefinnande
  • Ger en lugnare och djupare andning
  • Ger  en ökad kroppskännedom
  • Har en starkt avslappnande effekt på hela kroppen
  • Stärker kroppens immunförsvar
  • Behandling av muskulära besvär.
  • Behandling av stress.

Människor  av idag ,sitter ofta många timmar varje dag. Vi arbetar ofta mycket monotont, med ganska få och upprepade rörelser.
För att orka sitta eller stå eller att arbeta monotont så krävs en väl fungerande upprätthållande och stabiliserande muskulatur.
Det är jobbigt för kroppen att vara i monotona lägen. En ensidig belastning skapar trötta muskler, eftersom musklerna då ofta även arbetar i sina ytterlägen (d v s utsträckta). Det frestar på och kan medföra snedbelastning. Musklerna börjar då värka och man kan känna sig orkeslös.
Slagg är  restprodukter som kroppen inte behöver samlas i musklerna och om vi inte har en bra cirkulation i både blodomloppet och lymf systemet så bildas slagg.  Slagget bidrar till “stopp” i energiflödet så att det inte kan flöda fritt som det ska i våra kroppar.
När energi inte kan flöda fritt i våra kroppar känner vi oss trötta, håglösa och till slut har vi kanske även fått värk och blir stela i kroppen. Massage renar och hjälper kroppen att transportera bort slagg.

Nu har du fått många bra argument  för att skaffa en massagefåtölj eller en massagedyna. Till hemmet kan en massagedyna vara ett prisvärt alternativ. Det finns massagedynor från ca  500kr. Hos rusta finner du många prisvärda massagedynor. Enklast när man ska skaffa en massagefåtölj är att prov hyra en stol så  att ni finner en stol som passar just era önskemål och krav. Jämför och testa flera massagefåtöljer så är det lättare att göra ett bra val.